Fes-te voluntari per la llengua a Celrà

voluntariat llengua virtualQuè és Voluntariat per la llengua?

Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que neix al CPNL l'any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l'impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL. Al CNL de Girona el programa es desenvoluparà a Celrà i s'estan buscant voluntaris.

Si algú es vol apuntar ho pot fer presencialment a la biblioteca de Celrà (hi ha una bústia amb butlletes d’inscripció. Només cal omplir-la i deixar-la dins la bústia) o a través d’internet a www.vxl.cat.

Quin objectiu té?

L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

 

Qui pot ser voluntari?

Totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

Qui pot ser aprenent?

Totes les persones majors d'edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

El Consorci per a la Normalització Lingüística va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2013 hi han participat més de 80.000 parelles. Amb relació a les entitats i establiments col·laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2009 hi han participat més de 2.300 entitats i més d'11.000 establiments.