Habitatge

 

Dels pisos protegits a la protecció dels ciutadans: el Govern aprova un nou pla del dret a l'habitatge per facilitar-ne l'accés i evitar l'exclusió social


A banda de prioritzar els programes socials d’accés a l’habitatge, també pretén reactivar el sector de la construcció a les zones amb més demanda
El Govern constitueix un grup de treball interdepartamental per prendre mesures davant dels presumptes casos d’espionatge i “recuperar la plena confiança dels ciutadans en l’estat de dret”, ha assegurat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, durant la roda de premsa

 

 

 

Prestacions econòmiques d'especial urgència per a l'habitatge

La finalitat principal de les prestacions és deixar sense efecte l'acció de desnonament judicial per impagament del lloguer, o d'embargament de l'habitatge per impagament de quotes hipotecàries, i possibilitar la permanència continuada de la persona sol·licitant i de la seva unitat de convivència a l'habitatge.

 

A qui va dirigit?
A persones amb rebuts impagats de lloguer o d'amortització del préstec hipotecari, amb ingressos baixos o moderats.

 

 

El desnonament de Celrà travessa fronteres - El Punt 16.01.2013

El desnonament pendent de Joan Bossacoma, el veí de Celrà endeutat amb 120.000 euros, ha travessat fronteres. El número 52 de la revista alemanya Der Spiegel (El Mirall) fa un relat de la crisi econòmica galopant a l'Estat espanyol i parla dels 400.000 casos de desallotjament registrats des del 2007. Són, segons escriu Helene Zuber, “el símbol de la misèria”. Amb el títol Amb la soga al coll, la periodista recorda que el primer semestre del 2012 els jutjats de l'Estat van registrar 94.502 desallotjaments, és a dir, 532 cada dia.

Joan Bossacoma no sap què li passarà. Ha canviat els panys de casa seva, cosa que ja va fer una comitiva judicial el 26 d'octubre sense avisar-lo. “Entro i surto de casa. Faig vida normal i si ells volen fer alguna acció, ja m'ho diran”, explica Bossacoma. Der Spiegel recorda que el veí de Celrà es guanyava bé la vida venent roba als mercats, però ara no pot fer front al deute. Juntament amb la seva mare, se n'havia d'anar a un pis de lloguer social, però de moment Bossacoma explica que no té notícies de La Caixa des de fa dies. Bossacoma explica que l'entitat d'estalvis li havia ofert, a través de l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), el lloguer d'un pis de 90 metres i d'un pàrquing, però que a ell ningú no li ha dit res directament. “Haig de rebre una notificació.”
“L'obligació del lloguer”
L'alcalde de Celrà ha intercedit en el cas de Joan Bossacoma. “Les institucions que s'han rehabilitat amb diners públics han de ser obligades a impulsar el lloguer social”, destaca el batlle a la publicació alemanya. “Si els insolvents fossin exclosos de la societat, no podrien tenir mai més cap préstec. Per què un ha treballar tota la vida si el banc s'ho queda tot?”, es qüestiona a Der Spiegel. Cornellà sosté que els bancs haurien d'acceptar el retorn de la propietat en lloc dels pagaments de la hipoteca.
El setmanari es recorda del drama de Joan Peinado, de Vidreres, que va evitar que el fessin fora de casa seva fa un mes, gràcies al suport d'un centenar de persones i de la feina de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Peinado ha estat operat deu vegades del genoll i té una pensió d'invalidesa.