Resum activitats estiu 2013

2013-07-19 12.13.302013-07-20 18.36.40Aquest estiu, els joves de Celrà han estat més actius que mai. Les ganes i la il·lusió de construir un jovent actiu han fet que es duguessin a terme diferents activitats i formacions. 
Vàrem començar l’estiu amb la creació del Consell Infantil, un òrgan de debat i decisió que incorpora la visió dels infants en un procés de participació del municipi. Les actuacions que han proposat els membres del Consell Infantil i que s’han dut a terme al llarg d’aquest estiu són: 
  • Sortida al Waterworld els dies 19 de juliol i 12 d’agost
  • Construcció de la tirolina 
  • Festa a l’Skate Park
  • Festa de l’escuma que va tenir lloc el 28 de juliol i va aplegar un gran nombre d’infants i joves. 
Per altra banda, el Jovent de Celrà i ARRAN Llera del Ter van organitzar la festa petita jove el dia 12 de juliol. Amb un sopar El 12 de juliol varen fer de les places de Celrà -de nou- un lloc on trobar-nos, compartir i gaudir del poble! Per celebrar-la va tenir lloc la xerrada "Espais autogestionats: construint el somni". amb Lluc Salellas del Casal Independentista El Forn de Girona, i Ivan Cruz, del Casal Independentista l'Estel Roig de La Bisbal d'Empordà. Un cop finalitzada es va celebrar un Sopar Popular a la Plaça Catalunya i seguidament es va dur a terme el Concert Jove amb grups joves de les nostres comarques i pobles com A Granel, Reskat, Actitud i els Bratislava Sisters.
 
També hem de dir que un grup de joves de Celrà va organitzar la “I HIP HOP DAY - Festa a l'Skate Park de Celrà” amb diferents exhibicions Skate i Bmx, exhibicions de graffitis i concerts. Donat que el temps no ens va acompanyar, els concerts es varen traslladar al Moll de l’estació. 
 
Finalment, els dies 5, 6, 7 i 8 d’agost uns 25 joves van participar a l’acampada-formació “Apoderament i joves. Creant noves formes de relacionar-nos i organitzar-nos” una formació que sorgeix de la voluntat d’obrir un espai amb els joves de Celrà per tal de facilitar eines per un lideratge juvenil basat en principis i valors que apuntin cap a la diversitat en equitat. Aquesta formació continuarà durant els mesos d’octubre i novembre a través de diferents sopars – col·loquis.